När vi först började på Bäret blev vi ganska överrumplade över hur mycket engagemang som krävdes. Det var månadsmöten, städningar, introduktioner i rutiner m.m. Det kändes lite omtumlande, men samtidigt var det ingen tvekan om att vår dotter hade "hittat hem".

Vår osäkerhet försvann ganska snabbt och våra uppdrag på Bäret blev en naturlig del av vardagen. Efter hand får man ju också så många bevis på att det är värt jobbet - Vi slutar inte förvånas över hur bra barnen har det på Bäret och vad otroligt mycket de lär sig.

Som medlem i lokalgruppen hjälper jag till när något behöver fixas inomhus. Det kan vara leksaker som behöver lagas, vissa inköp eller (som nyligen) när vi gjorde en kraftansträngning och renoverade 2 rum. Men då fick alla föräldrar hjälpa till en helg... Min fru är jouransvarig vilket betyder att hon gör ett jourschema för varje termin och sedan håller koll på hur många utfallande jourer varje förälder får, så att det blir rättvist fördelat.

Visst kan det fortfarande kännas tungt ibland när man har mycket på jobbet också, men framför allt är det kul att få vara med och verkligen påverka barnens dagis!

/Uffe